Ajatuksia köyhyydestä.!


Helsingin sanomien Väärin elät, köyhä-Miksi toiset suhtautuvat pienituloisiin ymmärtäen ja toiset raivolla? artikkeli kyllä pisti miettimään koko tätä köyhyys keskustelua, josta tulee aika ajoin muutenkin luettua lehdistä ja somesta, sekä kuunneltua uutisista ym.

Itsekkin kirjoitin joulukuussa 2017 Köyhyys tulee entisestään syvenemään.! postauksen, ja mielestäni hallituksen toimet ei ainakaan millään tasolla poista köyhyyttä maasta. Ainakaan tällä hetkellä.

Tiedän sen hyvinkin, että jokaisen köyhän (vähävaraisen)  kokemukset ym on erinlaisia, ja näitä ei voi verrata mitenkään keskenään. Ja itse kirjoitankin täysin omasta kokemuksesta. Sillä pieni perheeni on kaikesta huolimatta vähävarainen perhe. Meillä ei myöskään ole autoa, kun rahallisesti en sitä pysty edes pitämään. Joten kun liikumme muualle, niin käytämme täysin julkisia kulkuneuvoja, ja aina kaikki reissut (ne pienimmätkin) pitää tarkoin suunnitella.

Varsinkin silloin itselläni suuttumus nousee, kun mm: köyhää syytetään laiskaksi ja saamattomaksi ihmiseksi, joka ei saa talouttaan ja elämäänsä parempaan kuntoon. Se ei todellakaan ole helppoa, jos asuu sellaisessa paikassa jossa ei vain ole oman alan töitä, julkinen liikenne on surkea ja omaa autoa ei ole.

Se miksi me olemme vähävaraisia, niin se todella on monen asian summa. Mutta silti kaikesta huolimatta olemme pärjänneet ja hyväntekeväisyyttäkin tulee tehtyä. Kuten ko postauksessani olenkin kertonut. Me olemme onneksi aina saaneet säästettyä rahaa, jos olemme tehneet jotain mukavaa. Vaikka se onkin aina työn ja tuskan takana. Silti meilläkin on täysi oikeus nauttia mm matkailusta.

Itselläni ei tietenkään ole valmiita vastauksia köyhyyden poistamiseksi, mutta aina sitä voi miettiä että mitä voisi tehdä toisin.

Mutta sinulle hyvätuloinen ihminen haluan kertoa vain sen, että älä tuomitse, jos et oikeasti tiedä mitä on elää pitkään minimi tuloilla. Ja miettiä kaikkia niitä vaihtoehtoja, joilla saisi rahat riittämään ja ruokaa pöytään.

Kommentit

 1. Jos ei ole kokenut köyhyyttä on sitä vaikea ymmärtää. Tuntuu, että kansa on jakautunut vahvasti eri lokeroihin joista on hankala ymmärtää muiden tilannetta.

  Voimia arkeenne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. <3
   Näin se tuntuu olevan kuten kirjoitit.

   Poista

Lähetä kommentti