Jos vihdoinkin saisi muutoksia eteenpäin elämäntavoissa.

Postauksessani Mielessä myllertää omalla tavallani.!!! kerroinkin vähän elämäntavoistani ja siitä että muutoksia on tehtävä, kun ylipainoa löytyy.

Painoa seuraankin tällä hetkellä FatSecret sovelluksella, jonka olen myös tässä katsonutkin toimivammaksi. Ainakin itselläni. Muuten aika vähän käytän ko sovellusta. Toki olenkin jo saanut vähäsen painoa pois, mutta vielä on tavoitetta jäljellä rutkasti. Alkusyksystä 2017 vaaka näyttikin 130kg lukemaa. Tämän enempää en ole painanut, eli on korkein painoni mitä on ollut.

Tiedän että liikuntaa pitäisi lisätä ja ruoka pitäisi saada terveellisemmäksi. Mutta näiden osalta menen mieluummin askel kerrallansa, kuin tekisin radikaalin muutoksen heti. Sillä liian nopeat muutokset eivät jää itselläni pysyviksi ollenkaan.

Hyötyliikuntaa tuleekin tällä hetkellä muutenkin, kun olen autoton ihminen. Joten käveltyä tulee joka paikkaan, vaikka joskus saadaankin autokyyti (mm huonolla säällä ruokakauppaan). Muuten mieluisaa liikunta muotoa en ole löytänyt itselleni, ja yksinään lenkille lähtö ei ns inspiroi ollenkaan. Toki lapsen kanssa tulee muutenkin touhuttua, mutta meneekin enemmän hyötyliikunnan piikkiin.


Olen ollut aina ylipainoinen ihminen. Ja tiedän kyllä hyvinkin ylipainon riskit terveyteen. Vielä kun terveys on hyvä ja kuntokin ns kohtalaisen ok, niin parempi onkin aloittaa nyt ennen kuin tilanne saattaa mennä huonommaksi.

Itseni ja lapseni tähden haluankin saada pysyviä tuloksia aikaan. Sekä elivuosia pidennettyä. Tietenkin omalla tavalla vaikuttaa sekin, kun on vaikea löytää kaupoista sopivia vaatteita.

Paljonko tulenkaan elämäntapamuutoksestani kirjoittamaan, niin sen näkee ajan kanssa.

Kommentit