Kotivara ns "hätätilanteita" varten.

Kotivara, varmuusvarasto tai millä nimellä nyt sitten haluaakaan kutsua, niin nousee harvakseltaan otsikoihin. Kuten Yle:n Pärjäisitkö päiväkausia ilman sähköä? Katso lista tarvikkeista, joita kotiin kannattaa varata artikkelikin jo kertoo hyvin kaiken oleellisen.

Kannattaa myös tutustua Korpikiven tupa blogin tekstiin Sähköpula 2018?


Itse olenkin pyrkinyt aina pitämään sellaista kuivaruokaa kaapissa, joka maistuu ja on aina tarvittaessa käytettävissä jos syystä tai toisesta ei päästäkkään kauppaan. Mahdollisten sairastumisten takia jo ensiksi, mutta vaikuttaa myös katkokset ruoan jakelusta kauppoihin, sähkökatkot ym. Koskaan kun ei voi tietää, milloin todellinen tarve on. Kaikki ruoat on meillä silti normi kierrossa. Jotkut nopeammalla kierrolla ja toiset taas hitaammalla kierrolla. Toistaiseksi tuikkuja ja tulitikkuja kanssa löytyy, sekä pakkasessa on marjoja ja jotain kunnollista ruokaa myös. Ainoa murheen kryyni on vesi, jota ei tällä hetkellä ole yhtään pisaraa missään kannussa.

Veden osalta tuleekin mietittyä, että miten voisikaan varastoida kun tilaa ei kumminkaan niin hirveästi ole. Toki jonkin verran voisin ostaa pullovetenä, joka ainakin kesällä tulisi muutenkin käytettyä. Mutta onko tässä loppujen lopuksi järkeä, kun oikein ajattelee. Toki jonkin verran muutamia pulloja voisi ostaa, kun tiedän menevän ennen pitkää kumminkin.

Marttojen kotivara listaan pääsee ko linkin kautta. On kyllä aika kattava lista. Toki jos on allergioita, niin nämä pitää tietenkin huomioida.

Pohjoisen kodissa olisi tietenkin parempi olla ainakin talvi aikaan, kun lämmitys ja ruoanlaitto hoituisi samalla, kun taas pääasiallisessa kodissamme ainakin talviakaan tulisi heti ongelmia lämmön kanssa. Silti kummassakin on ne hyvät ja huonot puolet, olimme sitten kummassa kodissa tahansa.

Kaikesta huolimatta, ainakin hetken aikaa pärjättäisiin hyvinkin, tuli sitten mitä tahansa. Itseni kohdalla kun olen monesti huomannut ja todennutkin sen, niin ennemmin varaudun kaikkeen mahdolliseen kuin en ollenkaan.

Särkylääkettä löytyy aina, ja onneksi ei tarvitse mitään resepti lääkkeitä mihinkään sairauksiin. Tämä tuokin omanlaisen helpotuksen.

Mitä pidän aina kuiva-aine kaapissa:
  • makaronia
  • riisiä
  • kaurahiutaleita
  • prk hernekeittoa
  • vehnäjauhoja
  • mausteita
  • pilttiä (sopivat sellaisenaan taikka puuron sekaan)
  • nuudeleita
  • tonnikalaa prk:ssa (menee meillä extra nopeaan tahtiin)
  • ananaspaloja/-renkaita/-murskaa 
Kuten yllä olenkin listannut, niin ihan perus tuotteita meiltä aina löytyy. Ja pitää huomioida se, että meillä ei ole ruoka-aine allergioita.

Toki tällä hetkellä pitäisi muutenkin päivittää kuiva-aine kaappia, kun tuotteita on päässyt loppumaan. Pitääkin siis tehdä kunnon listaa, että mitä kaikkea pitääkään taas hommata kaappiin.

Kommentit