Junamatka kahdella vaihdolla.! (Matkassa mukana pientä jännitystä.)

Ensimmäisen kerran 4.5 vuoden aikana tuli tehtyä junamatka kahdella vaihdolla pohjoisesta etelään. Ollaan kyllä muutamia kertoja tehty matkaa vain yhdellä vaihdolla, ja nämä reissut ovat (onneksi) onnistuneet hyvin, ilman mitään kommelluksia.Ennen kuin ensimmäiseenkään junaan oltiin edes päästy, niin jo iski itselleni pelon ja jännityksen sekainen olotila. Ihan jo siitä, kun ensimmäinen juna oli jo heti melkein puoli tuntia myöhässä. Joten pelko oli iso, että keritäänkö vaihtamaan ensimmäisen kerran, ja miten mahdollisesti käykään sitten toisen vaihdon kanssa. Joten pientä "noituamista" oli itselläni. Kun muutenkin on aina (pieni) jännitysmomentti päällä, kun pitkää matkaa mennään junalla.

Se miksi omanlainen paniikki iski päälle, kun meidän pääteasemalla oli kyyti odottamassa. Ja kun muutenkin junamatkailu väsyttää ihan omalla tavallansa. Varsinkin pitkillä matkoilla.

Onneksi ensimmäisen taipaleen junasta löydettiin leikkipaikka, ja ketään muuta ei ollutkaan leikkivaunussa, ainakaan sillä hetkellä kun me paikalle päästiin. Olin kyllä pienoisesti yllättynyt. :)


Leikkipaikka junassa on kyllä todella hyvä, vaikka toisinaan tuleekin manailtua sinne pahimpaan maanrakoon.

Mutta mitä muuten tähän reissuun tuli, niin  koko ensimmäisen juna taipaleen aikana oli omanlainen puristava ja ilkeä olotila mahassa, että keritäänkö todella vaihtamaan junia. Ja jos ei keritäkkään, niin mitä sitten. Tuli tosiaan ne pahimmat kauhu skenaariot mieleen.


Tiedän sen kyllä, että pieni jännitys on aina tervetullut. Vaikka matkailuun en sitä niin toivokkaan, kun lapsen kanssa kulkee kaksin.

Kaikeksi onneksi ensimmäinen junan vaihto junasta A junaan B meni näppärästi. Se mitä ensimmäinen juna oli myöhässä noin 10min, niin aikaa jäi sopivasti siirtymiseen ja isommalta paniikilta vältyttiin. :)

Toinen matkataipale junalla tulikin sitten otettua rennommin. Käytiin ravintolavaunussa vähäsen syömässä.


Vaikka meillä on aina omat eväät mukana, niin aina jotain pientä käydään syömässä ravintolavaunussakin. Se on jo omalla tavallansa elämys ja traditio.

Kolmanne ja viimeiselle matkataipaleelle saatiin hetken aikaa odotella junaa saapuvaksi. Ilo oli odottaa hyvässä kesäsäässä. :)


Ja omanlaista iloa olikin, kun hypättiin vanhemman junan kyytiin.


Loppujen lopuksi koko matka meni hyvin, vaikka alkuun näyttikin ns muka haasteelliselta ensimmäisen junan myhästymisen johdosta. Joten voikin todeta, että olemme jälleen yhtä kokemusta rikkaampia kaikin tavoin. :)

Kommentit